Nová vyhláška ohladom neonov !!!

Moderátor: Moderátor

Enrique
Autoškolák
Autoškolák
Príspevky: 21
Dátum registrácie: 13.02.2011 11:33

Nová vyhláška ohladom neonov !!!

Príspevok od používateľa Enrique »

Serus ludia a všetci uzivatelia :

Napisem vam moj pribeh ktory sa mi stal dna 18.5.2011 o 22:15 hod....Mam vo svojom VW lupo porobene vnutro tak ze ho mam cele vysvietene Led diodami na modro a nedavno som si robil aj podsvietenie pod auto do zadnej casi a do predu do masky...Nova vyhlaška obnaša to ze neony alebo svetla roznej farby boli doteraz a aj v minulosti brane tak ze ked vozidlo stoji tak neony alebo po pripade svetla mozu byt zapnute a mozu svietit..TERAZ nova vyhlaska je tak ze dokonca pocas jazdy je mozne mat zapnute aj podsvietenie pod autom....Dneska sme sa o tom bavili s kamaratmi a na ten just a na tu piču ma zastavili policajti a pytali sa ma načo to tam mam k čomu mi to sluzi..a ja cely rozklepany som si vymyšlal ze som cital novu vyhlasku o tom..a povedali mi ze to neni pravda a všelijake pravidla mi zacali hovorit k tomu...TAk ako to je potom moze sa to alebo nemoze kdo ma stym skusenosti alebo dobre informacie o tom??bol by som velmi rad ak by ti niekto vedel...Dali mi minimalnu pokotu 20 euro ze prizmurili oči...chceli mi dat 200 euro...a zobrat mi techničak....som rad ze mi dali taku pokutu aku mi dali...
Dik za nazory alebo rady..budem velmi rad ak by sa to nejako vydiskutovalo....SEWAS

Používateľov profilový obrázok
xmon
VWmaniak
VWmaniak
Príspevky: 12636
Dátum registrácie: 07.06.2008 02:15
Bydlisko: Spišská Nová Ves
Kontaktovať používateľa:

Re: Nová vyhláška ohladom neonov !!!

Príspevok od používateľa xmon »

Neviem akej vyhlasky sa to ma tykat ale uz ked sa snazis hrat na chytreho je dobre vediet presne cislo vyhlasky, ktora to obsahuje a nie len, ze kamarati povedali...toto nie je relevantna informacia, ktorou sa mozes ohanat. Takze urcite si to nastuduj ked uz s niecim chces vyjst von. Lebo zas pani od PZ si takych chytrakov urcite vychutnaju.
Co sa tyka mojho nazoru, ak kolotoc, ktory mas v aute, na aute a pod autom nijako nepripomina vystrazne svetelne signali pre PZ, RZP, hasicov tak si ich maj ale ak sveitis na modro alebo cerveno a je mozne si Ta zmylit s vozidlom prednostnej jazdy tak papa TP a mastnu pokutu.

Používateľov profilový obrázok
xmon
VWmaniak
VWmaniak
Príspevky: 12636
Dátum registrácie: 07.06.2008 02:15
Bydlisko: Spišská Nová Ves
Kontaktovať používateľa:

Re: Nová vyhláška ohladom neonov !!!

Príspevok od používateľa xmon »

....a presunul som to do spravnej sekcie

Používateľov profilový obrázok
jano_m
VWsenior
VWsenior
Príspevky: 2309
Dátum registrácie: 06.04.2009 16:36
Bydlisko: 90% - KE, 10% - SV

Re: Nová vyhláška ohladom neonov !!!

Príspevok od používateľa jano_m »

prečítaj si vyhlášku vyhlášky 464/2009 Z.z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prevádzke vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách..

§ 7
Svetelné zariadenia vozidiel

(1) Na vozidlách sa smú počas prevádzky v cestnej premávke používať len svetelné zdroje a zariadenia v predpísanom počte a s predpísanou farbou vyžarovaného alebo odrážaného svetla, ktoré sú pre daný druh a kategóriu vozidla predpísané. Svetelné zariadenia na vozidlách musia spĺňať ustanovené technické požiadavky, podľa ktorých musia byť homologizované alebo typovo schválené ES.

(2) Iné svetelné zariadenia, ako sú predpísané a povolené pre daný druh a kategóriu vozidla v predpísanom počte a s predpísanou farbou vyžarovaného alebo odrážaného svetla alebo ktoré sú povolené podľa odsekov 3 až 9, nesmú byť na vozidle umiestnené. Za svetelné zariadenie podľa tohto paragrafu sa nepovažuje zadná tabuľka s evidenčným číslom vyžarujúca svetlo pri zapnutom osvetlení vozidla19) a systém osvetlenia vnútorného priestoru autobusov vozidiel kategórie M2 a M3 podľa osobitného predpisu20) alebo podľa predpisu EHK č. 107.5)

(3) Na vozidlá možno dodatočne montovať svetelné zariadenia na označenie vozidiel taxislužby, autoškoly, sanitných vozidiel, hasičských vozidiel a vozidiel hromadnej osobnej dopravy, napríklad presvetlené smerové a číselné tabule. Na sanitných vozidlách sa pripúšťa použitie označenia svetelným nápisom "AMBULANCIA" a na hasičských vozidlách sa pripúšťa použitie označenia svetelným nápisom "HASIČI" svietiacim dopredu neprerušovaným bielym svetlom alebo červeným svetlom, ktoré smie byť v činnosti výhradne pri použití zvláštnych výstražných zariadení. Tieto nápisy svietiace dopredu môžu byť vyhotovené aj zrkadlovo. Montáž je možná iba za predpokladu, že nebudú vyžarovať v uhle 15 o smerom von od obrysu vozidla dopredu červené svetlo a dozadu biele svetlo okrem nápisu "AMBULANCIA" a "HASIČI" spoločne s použitím zvláštnych výstražných zariadení.

(4) Zariadenia podľa odseku 3 musia byť na vozidle umiestnené tak, aby nebol narušený výhľad z miesta vodiča ani ustanovená geometrická viditeľnosť ostatných svetelných zariadení a musia vyžarovať neprerušované svetlo nepremennej farby.

(5) Ustanovenie odseku 3 neplatí pre svetelné zariadenia vyžarujúce svetlo bielej farby určené na
a) osvetlenie ložnej plochy vozidla,
b) osvetlenie spájacieho zariadenia pre prípojné vozidlá,
c) zadnej časti ťahača návesu na osvetlenie návesu pre zapojenie vozidiel do jazdných súprav,
d) osvetlenie prívesného náradia na práce výlučne mimo pozemných komunikácií,
e) hľadanie (hľadací svetlomet),
f) vykonávanie práce (pracovné svetlomety).

(6) Zariadenia podľa odseku 5 nie je prípustné používať za obvyklej cestnej premávky. Ich činnosť musí byť v zornom poli vodiča signalizovaná neprerušovane svietiacim oznamovačom.

(7) Vozidlá s čelne neseným strojom alebo čelne namontovanou výmennou nadstavbou, napríklad čelnou radlicou na odhŕňanie snehu zakrývajúcou predné osvetlenie vozidla, musia byť vybavené doplnkovými stretávacími svetlometmi, doplnkovými obrysovými svietidlami a smerovými svietidlami, ktoré sú homologizované. Toto osvetlenie musí byť uvedené do činnosti počas nesenia stroja alebo pri namontovanej výmennej nadstavbe.

(8) Vozidlá, ktoré nie sú vybavené vlastným vonkajším svetelným zariadením, napríklad pracovné stroje, musia byť počas prevádzky v cestnej premávke vybavené súpravou prenosných svetelných zariadení, najmenej obrysovými, brzdovými a smerovými svietidlami plniacimi technické požiadavky príslušnej kategórie prevádzkovaného vozidla, s príslušným zdrojom elektrického napätia. Ak sú tieto vozidlá ťahané na pozemných komunikáciách, musí byť súprava svetelných zariadení vybavená prepojovacím káblom zodpovedajúcej dĺžky s vidlicou umožňujúcou prepojenie s ťažným vozidlom. Držiaky tejto súpravy musia byť umiestnené tak, aby po nasadení súpravy boli splnené technické požiadavky na umiestnenie svetelných zariadení na vozidle príslušnej kategórie prevádzkovaného vozidla.

(9) Ak je vozidlo vlečené pomocou osobitného zariadenia, najmä pomocou vyslobodzovacieho podvozka alebo žeriava, musí byť vzadu vybavené prenosným svetelným zariadením, najmenej obrysovými, brzdovými a smerovými svietidlami s napojením na ťažné vozidlo pomocou prepojovacieho kábla zodpovedajúcej dĺžky. Svetelné zariadenia musia byť umiestnené tak, aby po nasadení boli splnené technické požiadavky na umiestnenie svetelných zariadení na vozidle príslušnej kategórie vlečeného motorového vozidla.

(10) Činná plocha každého svetelného zariadenia nesmie byť v cestnej premávke zakrytá alebo nadmerne znečistená; to neplatí pre svetelné zariadenia podľa odsekov 3 až 9 a pre svetelné zariadenia schválené ako zakrývateľné svetlomety, napríklad pre stretávacie alebo diaľkové svetlomety.

(11) Osvetlenie vozidla musí byť počas prevádzky v cestnej premávke za všetkých prevádzkových podmienok a poveternostných podmienok dobre viditeľné a nesmie byť znečistené.
Obrázok
VW PASSAT 3BG, 1.9 TDI (AVF), 165 koníkov - chip by Diesel Technology

Používateľov profilový obrázok
MITO
VWmaniak
VWmaniak
Príspevky: 6177
Dátum registrácie: 30.12.2008 16:15
Bydlisko: Engerau

Re: Nová vyhláška ohladom neonov !!!

Príspevok od používateľa MITO »

... no hej, ale on sa pyta na "novu vyhlasku ohladom neonov" ... a nie na nejaku vseobecnu z roku 2009 :mrgreen:
Spávam dobre, lebo problém má riešenie ... ak ho nemá, spávam dobre, lebo problém nedokážem vyriešiť.

Enrique
Autoškolák
Autoškolák
Príspevky: 21
Dátum registrácie: 13.02.2011 11:33

Re: Nová vyhláška ohladom neonov !!!

Príspevok od používateľa Enrique »

jj presne tak tu vseobecnu som cital a ja som sa pytal na novu vyhlašku...asi ste slabo informovany...tak nech mi potom niekto nic nehovori ze ja som slabo informovany a ze nech nechodim na cesty s niecim ked o tom neviem....a TY xmon ja som sa len slusne spytal a chcel som poradit a nie citat čávovske rady od teba....to vypravaj tatkovi v garazi .....nauc sa odpoved na otazky a nie okrajovo behat jak sopel...

Používateľov profilový obrázok
frflos
VWmaniak
VWmaniak
Príspevky: 17162
Dátum registrácie: 18.04.2009 19:48
Bydlisko: kusok od Partizanske

Re: Nová vyhláška ohladom neonov !!!

Príspevok od používateľa frflos »

...tak ked si ty tak dobre informovany preco pytas rady od nas a neinformujes ty nas, ale presnym znenim vyhlasky (zakona)
...a do nikoho sa tu nenavazaj lebo zatial ti bolo poradene len v dobrom :roll:
...už toľko nefrflem, ale rovno mažem, keď nečítaš pravidlá
...chces klubacke tricko a nalepku? klikni -->TUTO<--
...a nic nikde nikomu nezapisujem

Používateľov profilový obrázok
MITO
VWmaniak
VWmaniak
Príspevky: 6177
Dátum registrácie: 30.12.2008 16:15
Bydlisko: Engerau

Re: Nová vyhláška ohladom neonov !!!

Príspevok od používateľa MITO »

... ak doverujes byvalemu prezidentovi PZ, tak si ich tam vklude namontuj ...
... ale nezabudni na to, ze co pravnik to iny nazor a ze ked sa stretnu traja, tak maju styri rozne nazory ...
... moj nazor je, ze to na auto nepatri, pretoze neony homologovane asi nezozenies ... tak isto pokial viem neexistuje ziadna pravna uprava k ich montazi ...
... a je to riadna kolotocarina Obrázok





... a tu je to video:
Spávam dobre, lebo problém má riešenie ... ak ho nemá, spávam dobre, lebo problém nedokážem vyriešiť.

Používateľov profilový obrázok
xmon
VWmaniak
VWmaniak
Príspevky: 12636
Dátum registrácie: 07.06.2008 02:15
Bydlisko: Spišská Nová Ves
Kontaktovať používateľa:

Re: Nová vyhláška ohladom neonov !!!

Príspevok od používateľa xmon »

Enrique napísal:....a TY xmon ja som sa len slusne spytal a chcel som poradit a nie citat čávovske rady od teba....to vypravaj tatkovi v garazi .....nauc sa odpoved na otazky a nie okrajovo behat jak sopel...
Mne sa zdá, že som Ti v rámci mojich možnosti odpovedal celkom slušne. Mne zas naopak príde čávovske niekde začať vyskakovať a hrať chytrého keď ani nemám páru o danom probléme po prípade navážať sa do ľudí čo sa Ti snažia pomôcť a to ani pritom nevieš kde profesne pôsobia :wink:
Garáž nemáme ale tatkovi som povedal, nech si zhodí z babety tie stroboskopy


Pozri, takto vyzerá človek, ktorý proste má prehľad :mrgreen: (len to chce proste disponovať informáciami)


Používateľov profilový obrázok
caravelle
VWexpert
VWexpert
Príspevky: 2572
Dátum registrácie: 15.01.2008 18:58
Bydlisko: Hlavné mesto
Kontaktovať používateľa:

Re: Nová vyhláška ohladom neonov !!!

Príspevok od používateľa caravelle »

ad druhe xmonove video:
nie je ze by som sa chcel dvakrát zastávať českých štátnych policajtov, ale ....

ten keket... myslim toho, co drzal kameru, mal stastie, ze natrafil na sice slusneho, ale nie prilis erudovaneho policajta... lebo inak by mu ten policajt povedal....

Ze na to, aby sa mohla ulozit pokuta na mieste (blokove konanie) musi byt priestupok (1.) spolahlivo zisteny a (2.) obvineny z priestupku je ochotny pokutu zaplatit. V zakone sa o ziadnych inych "trhovnickych" vyjednavaniach... akoze ukaz a potom zaplatim... atd.. nikde nepise... ani o povinnosti policajta ukazat video nebodaj protokol od metrologie , resp. preukazovat, ze priestupok je spolahlivo zisteny... (to policajt musi preukazat ked tak spravnemu organu, co aj urobi, lebo spravny organ by inak konanie ani nezacal... resp. by ho zastavil)
... toto vsetko ked ten pan premudrely (myslim stale toho, co drzal kameru) chcel vidiet a riesit... moze riesit na klasickom spravnom konani... a tam moze navrhovat a predkladat dokazy, nazerat do priestupkoveho spisu... atd... a ked sa mu nebude pacit moze sa odvolat... a potom to dokonca, ak stale bude nespokojny moze dat preskumat sudom (tieto iste pravidla platia rovnako u nas ako aj v CZ).... asi pan vobec netusi na co sluzi institut blokoveho konania ... a na akych principoch je zalozeny ...

akurat, ze samozrejme to uz je (to spravne konanie) potom trosku vacsi narok na cas a aj peniaze (ci uz z hladiska sumy pokuty ako aj nahrady trov konania).... a tam uz papier nepusti a taketo rozne trhovnicke metody tam moze skusat akurat tak pred zrkadlom na zachode ....

a p.s. uz vidim policajtov, ze ked meraju... musia sem tam zastavit niekoho , kto rychlost dodrziaval... uz len na to su odkazani pri tom ako slovaci alebo cesi dodrzuju pravidla cestnej premavky...
VW Touareg TDI modrá metalíza
NÁVOD NA POUŽÍVANIE FÓRA

Napísať odpoveď

Návrat na "Zákony a legislatíva"