Prave dnes som riesil jednu A6 2.5 TDI, ktora mala zapisanu chybu "nedosiahnuty plniaci tlak".
V zakladnom nastaveni kanalu 011 to robilo to iste, ako tebe - hodnota bola stale konstantnych 1020 mbar pri ON aj OFF.
Bol som ju teda poriadne prevetrat s napojenym VCDS a vysledny log kanalu 011 bol dost tragicky.

Plniaci tlak mal oneskoreny nabeh a vo vyssich otackach presahoval poziadavku az o 0.5 bar!
Po jazde som opatovne skontroloval zakladne nastavenia kanal 011 a uz to bolo trosku lepsie.

Rozdiel ON/OFF hodnot bol vsak stale len ~40 mbar, co je nevyhovujuce.
Zoznam veci, ktore sa mozu podielat na tejto poruche:
- Turbo (variabilita)
- Podtlakova banka na turbe
- Podtlakove hadicky
- Ventil N75
- Vakuova pumpa
- Elektricky problem medzi N75 a riadiacou jednotkou motora
Podtlakova banka (spolu s hadickami) bola nedavno kvoli prasknutej membrane menena za novu.
Podtlak v hadicke medzi N75 a podtlakovou bankou som sice nemeral ale pri zakladnom nastaveni kanalu 011 sa tiahlo podtlakovej banky pekne hybalo.
Vyradovacou metodou teda zo zoznamu uz zostalo iba samotne turbo.
Kusom hrubeho drotu zahnuteho do "L" som skusal vytiahnut tiahlo lopatiek variability na turbe az uplne hore, na doraz.
Zistil som, ze v poslednych milimetroch drahy chodu tiahla sa lopatky v turbe zadrhavaju - novinka pod slnkom, ze ?
Tiahlom som opakovane hybal od dorazu na doraz, pokial drhnutie lopatiek uz nebolo take citelne. (no comment please

)
Nasledne som opat spustil zakladne nastavenie kanalu 011 a sledoval som hodnoty - stale to nebolo ono - nechal som to bezat a stale v polohe ON som podtlakovej banke pomohol drotom vytiahnut tialo variability az uplne hore na doraz. Po asi 30 minutach tohto "cvicenia" uz podtlakova banka dokazala sama pohnut tiahlom variability do polohy, kde bol rozdiel ON/OFF hodnot ~100 mbar.

4 vyssie hodnoty v strede boli pri otackach zvysenych na ~1350, zvysok pri standardnych 1000 otackach udrziavanych VCDS pri zakladnom nastaveni.

Z logu po "rozhybani" variability turba je vidno, ze to stale mierne zadrhava ale uz je to ovela lepsie.
Majitel auta bol upovedomeny, ze nema jazdit ako dochodca, aby lopatky variability castejsie absolvovali celu drahu chodu, a ze to co som vykonal problem natrvalo neodstranilo, iba dokozalo, kde presne je.
Zaujimave, ze aj napriek plniacemu tlaku vacsiemu o ~500 mbar voci poziadavke riadiaca jednotka nezapisala ziadnu chybu.
@silence23 Odporucam ti teda nalogovat kanal 011, napr. v 3 prevodovom stupni pri plnom plyne (idealne do kopca) aby sme vedeli posudit ako spravne mas regulovany tlak preplnania.