Nová baterie deaktivuje asistenty
-
- Jazdec
- Dátum registrácie: 13.08.2010 08:16
Nová baterie deaktivuje asistenty
Mám Golf 7, 1,4 TSI 110kW, tento týden mi odešla ještě origo baterka. Koupil jsem stejnou, vč. výrobce ve spec. obchodě na baterie (radil jsem se s prodejcem osobně), jen původní 59Ah, nová 60Ah. Dle očekávání a upozornění prodejce mi po výměně baterky (měnil jsem si sám) upozorňovala diagnostika a hlásil displej auta řadu žlutých výstrah a nefunkčních věcí (start-stop, posilovač brzd...) a během první jízdy se vše spárovalo a načetlo a funguje dobře. Ovšem od té doby se mi i několikrát během jízdy sami deaktivují dva asistenti (hlídání mrtvého úhlu a asistent bezpečného vyparkovávání). Buď nejčastěji zařazením zpátečky nebo i bez příčiny. Nehodí se to do závady (a nezobrazuje se to jako závada), jen se samovolně deaktivují...zmizí odfajknutí v nastavení auta a musím to znovu aktivovat odfajfknout. Pak to někdy drží a funguje i celou jízdu, někdy se to deaktivuje během jízdy i několikrát. Musí to mít nějakou souvislost s tou baterkou. Dělá to od té doby. Nevíte co s tím? Díky.
- jokir
- VWagenista
- Dátum registrácie: 05.06.2013 20:31
Re: Nová baterie deaktivuje asistenty
Musíš mať zapísané nejaké chyby v zázname udalostí v diagnostike. Prilož sem výpis z diag.
Nový akumulátor si aj kodoval ?
Nový akumulátor si aj kodoval ?
VW Golf VI Variant 1,6 TDI CAYC
Seat Ibiza 1,9 SDI AEY
Úprava budíkov,PCR2.1,EDC16,17,MED9,17,DSG-IMMO klonovanie,kĺuče,oprava RJ,S/S off,mapy MMI,MIB,flash a parametrizácia ,downgrade sw po DG ,VIMmanager,oprava VCDS, crashdata
Seat Ibiza 1,9 SDI AEY
Úprava budíkov,PCR2.1,EDC16,17,MED9,17,DSG-IMMO klonovanie,kĺuče,oprava RJ,S/S off,mapy MMI,MIB,flash a parametrizácia ,downgrade sw po DG ,VIMmanager,oprava VCDS, crashdata
-
- Vodič
- Dátum registrácie: 22.10.2018 15:26
Novú batériu musíš nakódovať, a máš po probléme.
-
- Jazdec
- Dátum registrácie: 13.08.2010 08:16
Tady autor dotazu. Byl jsem dnes u toho spec. prodejce autobaterií. Přes diagnostiku tam zadal - nakódoval novou baterku, smazal všechny chyby, ale bohužel můj problém přetrvává. Nepravidelně, během jízdy se ty dva asistenty společně deaktivují. Nejčastěji zařazením zpátečky. Auto pípne a na displeji vyhodí hlášku, že tyto dva asistenti jsou vypnutí. Musím je v menu nebo přes ovládání na volantu zase aktivovat (odfajfknout). Pokud drží jako aktivní, fungují normálně. Prodejce baterek řekl, že dál neví, co s tím. Že mám zajet do VW, že to bude asi nějaká SW chyba a mohlo by tomu pomoci přehrání SW. Začalo to však přesně momentem výměny baterie. Asi nezbude než kontaktovat VW a pořádně vyvětrat peněženku.
- frflos
- VWmaniak
- Dátum registrácie: 18.04.2009 19:48
...skus ju este raz odpojit a zapojit
...už toľko nefrflem, ale rovno mažem, keď nečítaš pravidlá
...chces klubacke tricko a nalepku? klikni -->TUTO<--
...a nic nikde nikomu nezapisujem
...chces klubacke tricko a nalepku? klikni -->TUTO<--
...a nic nikde nikomu nezapisujem
- janosik93
- VWmaniak
- Dátum registrácie: 12.06.2008 22:14
- Kontaktovať používateľa:
bolo by vhodne dať sem výpis chýb
Akcia Chiptuning EDC15, EDC16 .Info SS. , Plnenie klimatizácie ,čistenie turba, opravy autoelektriky,diagnostika, vrátenie SW po akcii dieselgate, diagnostika, zmena km, prispôsobenie Immo atd...