Ahojte,
Neviem či som správne založil tému, ale začal som s kompletnou opravou automobilu Seat Alhambra tak som sa chcel podeliť s fotkami z oprava a údržby poprípade sa informovať o nejakých nezrovnalostiach na ktoré som narazil.
Ako vidno z fotiek nebolo to až také zlé, po kontrole a rozoberaní sa ale veľa vecí ukázalo horších ako na prvý pohľad vyzerali.
Predchádzajúci majiteľ auto používal na prepravu tovaru.
a teraz trocha z vnútra a ide sa postupne na opravy.
K autu som sa dostal zadarmo a keďže opravy mám ako hoby neváhal som sa pustiť po krátkom používaní do opráv.
momentálne som dokončil opravy podvozku a vyváranie karosérie ale k tomu sa postupne dostaneme ako bude pridávať fotky.
Auto prerábam od leta 2023 po večeroch a vo voľnom čase. netrávim pri ňom každú voľnú chvíľu aj keď by som chcel ale rodina má iné predstavy
takže. ako prvým som začal podvozkom a postupne čo bolo treba som opravoval.
len tak na začiatok obe predné pružiny a jedna zadná bol prasknuté. zaujímavé že si to dotyčný nevšimol. samozrejme keď som sa tam už vŕtal tak som aj všetku hrdzu a diery pomaly opravoval.
takže takto vyzerala šoférova strana po zdemontovaní blatníkov.
spodky blatníkov, tiež neboli bohvie aké, ale našťastie sa dajú kúpiť už hotové obrobky
takže tam som za tú cenu už nešpekuloval.
blatníky sú komplet zbavené hrdze a ošetrené z vnútra.
po oprave podblatníka čo som si myslel že ako som sa rozbehol a auto bude rýchlo hotové som narazil na prvý veľký problém a to bol nosník pod šoférom. ktorý som musel prakticky celý odstrániť a nahradiť novým ktorý som už spravil z hrubšieho plechu ako bol pôvodný.
asi niekde v tomto momente som si uvedomil do čoho som sa pustil a že to nebude len projekt na leto ale zaberie to podstatne viac času a auto som radšej dočasne odhlásil