vw polo 6r 1.2tsi

rv. 2008-

Moderátor: frflos

Napísať odpoveď
bellasc888
Jazdec
Jazdec
Príspevky: 250
Dátum registrácie: 19.05.2009 18:35
Bydlisko: Senec

vw polo 6r 1.2tsi

Príspevok od používateľa bellasc888 »

cauute chcel by som sa spitat ci ma niekto skusenosti s polom 1.2tsi?

Fajdy
Autoškolák
Autoškolák
Príspevky: 15
Dátum registrácie: 26.04.2010 16:50
Bydlisko: Košice

Re: vw polo 6r 1.2tsi

Príspevok od používateľa Fajdy »

Mam ho od aprila 2010 a nemozem si ho vynachvalit. Momentalne nie je lepsia benzinova volba pre nove Polo.
V prvom rade motor sa sprava skoro ako diesel. Ma zatah od spodnych otacok 1550 ot./min. Tu je citit silny nastup turba. Do 4000 ot./min. je s autom naozaj zabava. Plny vykon je mozne dosiahnut od tych 2000 ot./min. Bohuzial dalej to nema zmysel vytacat. Motor je velmi pruzny a s tak lahkym autom nema problem. Nie je to GTIcko ale na predbiehanie uplne postacuje. Po nastartovani je motor velmi nekludny a treba sa s tym naucit zit. Trva to 10 sekund. Zvuk motora nie je najkrajsi, v klude pripomina HTPecko, ale po sliapnuti na plyn a roztoceni turba je to uz ina pesnicka.
Spotreba aj po 6000 km je stale vyssia ako je v tabulkach. Realne sa s autom da jazdit kombinovane za 5,6 az 6,5. Po dialnici to spapa pri 130 km/h cca 6,8 az 7,1. Pri 80 km/h to moze byt 3,5 az 4,8l na 100km (na 6-stupni!!!!!). Pre hranie sa s potrebou je vhodny vstavany pocitac, ktory ta komanduje kedy preradit aby bola jazda co najefektivnejsia. V zasade ta tlaci drzat otacky pod 1700 ot./min. Co znamena nizky vykon, ale super spotrebu. Pred predbiehanim je treba podradit o 2 stupne dole. Prevodovka je vyborna a presna. Rovnako dobre odstupnovana.
Po zapnuti klimy motor svoje spravanie jemne zmeni a 1.2jka potrebuje vacsiu pomoc od turba preto je treba drzat motor vo vyssich otackach nad 1550.
Niekto by mohol nesuhlasit, ale pre auto vaziace cca 1088 kg (pohotovostna hmotnost TSI) je benzinovy celohlinikovy motor ta najlepsia volba. TDIicka su velmi usporne, ale pre tak lahke auto velmi tazke. Aj ked 1.2 TDI bluemotion by som velmi rad vyskusal, no vykon by som od neho urcite necakal.
Po 6000 km ma ale zarazila potreba doliat olej. Mozno mi ho dali malo od vyroby, ale necakal som, ze to bude nutne ( aj ked je to novy motor a ten je trochu hladnejsi po oleji).

S tymto autom je naozaj radost jazdit a aj mna zariteho TDickara tento motor presvedcil, ze aj benzin moze byt usporny a vykonny sucasne.
VW Polo 1.2 TSi Highline r.v.2010

herrman
Autoškolák
Autoškolák
Príspevky: 42
Dátum registrácie: 21.07.2010 12:10

Re: vw polo 6r 1.2tsi

Príspevok od používateľa herrman »

Tak a uz je to tu. Dockal som sa, takze sa mozem podelit o naozaj prve dojmy po najazdeni zavratneho mnozstva kilometrov (300) :-). Takze berte to naozaj ako tie najcerstvejsie prve dojmy a skor jasot nez "relevantne" udaje.
Takze v nahodnom poradi co ma napadne (a nezabudajte s cim to "porovnavam"):

- hluk (nielen motora, celkovo): tichucke, velmi kultivovane. Na dialnici v 130/140ke sa da bezproblemov komunikovat so spolujazdcom a zaroven pocuvat radio, takze v tomto ohlade som zatial maximalne spokojny. Este som zvedavy ako to bude "hlucit" za dazda.

- spotreba: No po 300km je to vazne tazko hodnotit, ale podelim sa s udajmi z palubaku. Takze trasa Zilina-Bratislava, dialnica, plynula kludna jazda 130/140 kmh tachometrovych (digigalny "doplnkovy" tachometer ako funkcia palubaku ma inac milo potesila/prekvapila). Prijazd na Zlate piesky - primerka 6,5 a po dojazde domov (Petrzalka) to kleslo k 6,3. Nechcem chvalit den pred vecerom, ale toto sa mi paci, velmi paci (osviezim pamat: na HTPcku som to za podobnych podmienok daval tak za 9-9,5 :( ). A aby som nezabudol v nadrzi bol Shell V-Power.

- opierka na ruku je mnohokrat spominana kapitola sama pre seba. Ergonomicnosti vazne vela nepobrala, ale svoju ulohu (na dialnici) si plni dobre a vzdy sa da uplne vyklopit, takze to s nou az take tragicke, ako som pocuval popredu, nie je. Poviem to takto: da sa na nu zvyknut...

- sedacky (predne v Highline, cize "vrajsportove"): no v porovnani so starou fabiou alebo nebodaj este starsou feliciou je toto stelesnenim komfortu. Bederna podopierka robi zazraky a to zvysene bocne vedenie je tiez velice fajn.

- asistent rozbehu do kopca: woooooooooow... niezeby som mal niekedy problem rozbehnut sa do kopca, nakolko byvam v takom zasivaku, ze to musim absolvovat pri kazdej jazde autom, ale ktokolvek sa rozbieha do kopca a je zvyknuty tento manever vykonavat BEZ rucnej brzdy, tak si funkciu tohto systemu vsimne aj oceni... minimalne clovek nemusi dat tolko zabrat spojke, pretoze tato funkcia mu vlastne docasne prirobi "tretiu" nohu. No a v pripade ze auto na chvilku poziciate manzelke... (zartujem)

- prihradky, odkladacie a ine podobne prkotiny: priehradka pri spolujazdcovi je pekne dostupna, priestranna, s dvojitym dnom kde sa akuratna pohodlne zmesti dokumentacia od auta (navod/servisna knizka...). Pri pravej nohe spolujazdca sa nachadza zasita priehradka na "reflexnu vestu", tento detail som nahodou nasiel pri listovani navodom na pouzitie - napad je to zaujimavy, ale asi by bol inzinierov z NDR slak trafil keby ju urobili o centimeter ci dva vacsiu, nakolko ta reflexna vesta sa tam da nasukat len s velkymi obtiazami... Sufliky pod prednymi sedackami potesia, ale ich prednosti som zatial este nedocenil, ako aj odkladaci priestor v laktovej podopierke. Co ale mne osobne bude dost chybat je "klimatizovatelny" odkladaci priestor pre plechovku, ktory sa vo fabii nachadzal na strane vodica.

- palubny pocitac: krasa, ako technokrat mam taketo hracicky rad, oproti starej/malej verzii vo fabii ma velmi potesilo to, ze aktualny cas vidim stale, info o zaradenom stupni s "buzeracnou" sipockou je tiez velmi zaujimavy napad, vyssie spominany digitalny tachometer je tiez na nezaplatenie nakolko pohlad na jasne a zretelne cislo je predsalen vzdy jasnejsi nez pohlad na rucicku tachometra a ceresnicka na torte v podobe akustickeho signalu pri dosiahnuti nastavenej rychlosti je naozaj fajn.

- celkovy dojem z jazdy: Jednym slovom - radost. Rozpisane - je to kultivovane, prijemne vozenie kde taka malichernost ako zapnuta klimatizacia alebo nalozenie 1-3 pasazierov nerobi pri standardnej (citaj normlanej, nezavadnej) jazde ziadny problem, citaj: este som si to nestihol vsimnut, alebo s celou rodinou a zapnutou klimou som nemusel radit nizsi stupen do kopca nez ako keby som bol v tom aute sam a bez chladenia (bezna prax pri HTP). Radenie je presne, teda zatial som sa trafil vzdy a bez problemov :).

No myslim, ze na prve dojmy som to rozpisal az prilis, ale ved preco nie, urcite chapete ze sa vazne tesim, ba az vytesujem ;).
Lubovolne konkretne otazky su vitane, rad podla vlastnych subjektivnych skusenosti zodpoviem/zhodnotim.

A ked ma zase raz nieco napadne, tak to dopisem.

Používateľov profilový obrázok
suckuly
Pretekár
Pretekár
Príspevky: 523
Dátum registrácie: 06.03.2010 23:04
Bydlisko: Bratislava V

Re: vw polo 6r 1.2tsi

Príspevok od používateľa suckuly »

nazdárek nadšenci nového pola...za mesiac ma to tiež už čaká nádherné čierne 3-dverové polo s motorom 1.2TSI a výbavou highline plus doplnková a chcem sa Vás opýtať ktorý ho už máte v rukách...po preberaní vozidla aké sú najväčšie povolené a zapísané disky v techničáku?? už sa neviem dočkať a tak už vyberám disky :o) dik moc...ked tak odpíšte na sklo alebo pm (sukromna sprava) dik

PS : neskoršie určite pridám fotky ....


Takže fotky sú na svete a prikladám :) polo po 300 km a je to paráda :) živé rýchlo auto, vôbec nelutujem :)
Prílohy
DSC02185.JPG
DSC02221.JPG
DSC02163.JPG
DSC02173.JPG
DSC02183.JPG
Naposledy upravil/-a suckuly v 14.12.2010 13:54, upravené celkom 8 krát.
Darmo je chlapec pekný, keď nemá vw :cowb:

bellasc888
Jazdec
Jazdec
Príspevky: 250
Dátum registrácie: 19.05.2009 18:35
Bydlisko: Senec

Re: vw polo 6r 1.2tsi

Príspevok od používateľa bellasc888 »

uz aj ja mam polo doma mam zatial najazdene 200km a uplna spokojnost..
jedno co by ma zaujimalo,ci sa da niako nastavit palubny poc. lebo nemam budik na chlad kvapalinu..

sili
Vodič
Vodič
Príspevky: 132
Dátum registrácie: 15.10.2010 14:06
Bydlisko: PP

Re: vw polo 6r 1.2tsi

Príspevok od používateľa sili »

Mna by zaujimalo za kolko na tom jazdite.
Povedz NIE tuzingu.

bellasc888
Jazdec
Jazdec
Príspevky: 250
Dátum registrácie: 19.05.2009 18:35
Bydlisko: Senec

Re: vw polo 6r 1.2tsi

Príspevok od používateľa bellasc888 »

zatial hovorit o spotrebe je velmi skoro.. ked mam len 200km.. neskorsie pridam presne kolko mi to zere..

herrman
Autoškolák
Autoškolák
Príspevky: 42
Dátum registrácie: 21.07.2010 12:10

Re: vw polo 6r 1.2tsi

Príspevok od používateľa herrman »

Spotreba je vec zavisla od mnoho faktorov, takze ani po 6000km neviem generalizovat.
Ked som vyjazdil celu nadrz na okreskach este v jeseni na vylete, spotreba bola okolo 5 (priemer).
Ked som vacsinu casu stravil na dialnici a siel na hranu vyhlasky (tachometrovych 140) tak to bolo 6,5 - 6,8...
Ked som siel po dialnici kludovo cize do 115 tachometrovych, tak to bolo nejakych 5,4 - 5,6.
Ked som mal jednu trasu do BA cez sviatok a mal som na to straaasne moc casu, tak som to skusil prejst stabilne 100vkou (samozrejme ze sa mi to plne nepodarilo) a vysledok bol 5,0.
No a teraz v zime ked som zacal jazdil pravidelne do prace tak v pripade ze nie je zapcha, tak 6 a ak je, tak 10 a viac. (Trasa asi 7km).

No a kedze je zima tak vplyv zapnutej klimatizacie este neviem posudit nakolko som ju nemal zapnutu pri nejakej dlhodobej trase kde by sa to mohlo prejavit.

Priemer na nadrz je teda niekde okolo 6, skratka podla toho ako sa k tomu clovek sprava.

Globalne ale musim zaklopat, tomu motoru (ja) nemam co vytknut.

O presnosti radiacej paky by som ale take chvalospevy nespieval. Ale to uz je ina pesnicka.

Používateľov profilový obrázok
Jarisko
Autoškolák
Autoškolák
Príspevky: 17
Dátum registrácie: 12.01.2011 21:46
Bydlisko: Zilina

Re: vw polo 6r 1.2tsi

Príspevok od používateľa Jarisko »

Chlapci Ahojte... Velmi by ma zaujimala spotreba na tych vasich zazracnych 1.2tsickach 77kw....A taktiez ake pneu pouzivate ? 16ky..... Potom napisem aj ja ked budem mat toho tatosa uz som pekne nervozny ked cakam od 22.9.2010...a stale nic.....Objednal som ale tdi 77kw...panorama sunroof...Nemate niekto foto polo 6r panoraticke stresne okno??? som nedockavy a taktiez nemate niekto link na uzivatelsku prirucku highline???nikde ju nemozem najst......Tak uzivajte si nove pola ....verim ze je to skvele auto dufam ze ma to presvedci lol 8) :P

Používateľov profilový obrázok
leno
Vodič
Vodič
Príspevky: 127
Dátum registrácie: 02.01.2011 21:33
Bydlisko: Zilina

Re: vw polo 6r 1.2tsi

Príspevok od používateľa leno »

mne zatial po cca 900 km ukazuje palubak priemernu 6,1l... jazdene vacsinou kratke trate, mesto - mimomesto zhruba 50:50, zapnuta klima takmer stale...
Obrázok

Napísať odpoveď

Návrat na "Polo 6R"