Ahojte,
zacalo mi obcas vyhadzovat varovanie ze SOS nieje funkcne, nech navstivim servis. Led pri tlacitku sa rozsvieti na cerveno a na palubovke zlty trouhlonik ktoremu predchadza varovanie. Obcas je zase zelena a zlty trojuholnik na palubovke zmizne. Myslel som ze je to signalom (kedze auto ma esim s nejakym zahranicnym operatorom) ale potom som preluskal zopar zahranicnych for a vyzera ze je to VW fuckup toho SOS modulu. Niekde pisali ze upgrade FW v servise im to vyriesilo, niektori zase ze im vymenili cely modul, niekto to fixol zavolanim cez nudzovve tlacidlo a poziadal o vymazanie operatorom(?).
Podla doklumentacie znamena ze na cerveno ked svieti led, modul je mallfuncion co nieje dobre.
Este som videl ze niekto zmazal chyby cez kable, to vyskusam ale predpokladam ze to bude docasne riesenie.
Este som neskusal volat operatorovi ale opytal by som sa ci s tym niekto nema skusenost, pripadne ako to fixli ak nahodou. Kedze auto nema zaruku tak sa obavam, ze autorizak mi povie ze vymena modulu za 800 eur.
AK to niekto riesil mimo zaruky tak prosim dajte orientacne cenu.
Da sa aj s tym zit ale rozculuje ma to varovanie.
Dakujem.
SOS chyba Passat B8 2020 FL
-
shagek
- Autoškolák

- Dátum registrácie: 28.01.2015 13:02
Re: SOS chyba Passat B8 2020 FL
Mam uplne rovnaký problem. Obcas to zmizlo a svietila led na zeleno ale hned pri ďalšej jazde sa to vrátilo. Chystam sa s tym do autorizaku. Zahranicne fora mi tiez moc nepomohli. Podarilo sa ti to vyriesit?
- xscope
- Autoškolák

- Dátum registrácie: 24.02.2011 15:43
Ahoj tiež mám toho istého Passata B8 2020 variant a tento mesiac mi dosť často začalo svieti tá kontrolka SOS. dosť ne vhodná doba pretože sa chystám na prvú STK.
Presne som zistil to isté čo ty. všetky tieto riešenia od upgrade firmweru až po vymazanie chýb a zbehol som za jedným týpkom ktorý sa venuje kódovaniu týchto jednotiek a nechal som si vymazať všetky chyby + ako bonus mi zablokoval prihlasovanie užívateľa po zapnuti rádia a odvtedy mi žiadnu chybu SOS jednotka neohlásila a rádio mi štartuje okamžite. Za 3s už počúvam rádio. Wow
Ten istý odborník mi poradil a odporučil aj upgrade rádia a ECU jednotky, ale zároveň ma varoval že tieto jednotky zvyknú počas upgrade odísť a preto je dobré navštíviť oficiálny VW servis kde to môžem vyjsť na 500 €
Presne som zistil to isté čo ty. všetky tieto riešenia od upgrade firmweru až po vymazanie chýb a zbehol som za jedným týpkom ktorý sa venuje kódovaniu týchto jednotiek a nechal som si vymazať všetky chyby + ako bonus mi zablokoval prihlasovanie užívateľa po zapnuti rádia a odvtedy mi žiadnu chybu SOS jednotka neohlásila a rádio mi štartuje okamžite. Za 3s už počúvam rádio. Wow
Ten istý odborník mi poradil a odporučil aj upgrade rádia a ECU jednotky, ale zároveň ma varoval že tieto jednotky zvyknú počas upgrade odísť a preto je dobré navštíviť oficiálny VW servis kde to môžem vyjsť na 500 €
Golf VI, 1.2 TSI 63kW
Passat B8.5, 1.5 TSI 110kW
-
shagek
- Autoškolák

Tak som sa vrátil z autorizovaného servisu a najskôr mi aktualizovali komunikačnú jednotku. Fungovalo to asi 2 dni a problém sa vrátil. Počas diagnostiky zistili, že problém spôsobuje aj anténa, ktorá je umiestnená niekde v zadnom nárazníku. Ak sa problém vráti, odporúčajú jej výmenu. Momentálne to riešim a čakám na auto už 2. deň. Zaujímavosťou je, že keď mám ten SOS warning, neviem si zaregistrovať auto do online služieb a stať sa hlavným užívateľom. Vyhadzuje mi, že registrácia nie je dostupná alebo niečo podobné. Toto chceli riešiť aktualizáciou všetkých jednotiek, ale všimol som si, že keď to tie dva dni fungovalo, podarilo sa mi aj auto zaregistrovať. Tá aktualizácia všetkých jednotiek vyjde na približne 500 €, anténa stojí 60 € + práca demontáže nárazníka. Dám vedieť.
-
shagek
- Autoškolák

sos problem sa uz nevratil ?xscope napísal: ↑14.10.2024 13:01Ahoj tiež mám toho istého Passata B8 2020 variant a tento mesiac mi dosť často začalo svieti tá kontrolka SOS. dosť ne vhodná doba pretože sa chystám na prvú STK.
-
shagek
- Autoškolák

Takze opravene, super. Vymenili mi obe anteny v zadnom narazniku upgrade SW RJ, nakoniec vymena RJ, premerali kable a vzdy sa to rovnako vratilo na druhy den. Nakoniec vymenili GPS kabel, resp matiahli novy a uz je to ok. Sice tvrdili ze VSEEEETKO bolo odpalene aj ked sa to spravalo stale rovnako po kazdej vymene komponentu (bol som tam 4x), moj osobny nazor je ze to bol iba ten kabel a nevedeli na to prist. Trosku ma to hnevalo tak som chcel aspon povodnu riadiacu jednotku, nakolko stala 800 EUR aby som ju dal pretestovat, ale UUUZ ju "zahodili". Samozrejme zakaznik tuto jazdu pokus - omyl zaplati a nechal som tam 1900 eur za vsetky "pokusy". Takze pozdravujem VW HIlek Dubravka. Povodne som si ich chcel aj vybrat aj na pravidelny servis (niesom ten co setri na servise a radsej vymenim - vid preco som riesil SOS chybu) ale teraz asi zvolim zase nejaku normalnu garaz. BTW nepoznate nejaky dobry servis na VW ktory sa cenovo neopusta ale aj sa vyzna na zapadnom slovensku ? 
- xscope
- Autoškolák

- Dátum registrácie: 24.02.2011 15:43
Mne sa ta chyba potom este vratila, tak som siel do petrzalky autorizaku a tam ma prehovorili ze ziadny update netreba. Opravili zlomenú antenu a spravili zvolavacku na sos jednotku, takzvanu parametrizaciu. Odvtedy sa problem neobjavil a vyhlasujem ze po roku ze ma oprava stala 10€ za vymazanie chyb a zrusenie loginu. Autorizak to spravil zdarma. Paradashagek napísal: ↑01.04.2025 10:23Takze opravene, super. Vymenili mi obe anteny v zadnom narazniku upgrade SW RJ, nakoniec vymena RJ, premerali kable a vzdy sa to rovnako vratilo na druhy den. Nakoniec vymenili GPS kabel, resp matiahli novy a uz je to ok. Sice tvrdili ze VSEEEETKO bolo odpalene aj ked sa to spravalo stale rovnako po kazdej vymene komponentu (bol som tam 4x), moj osobny nazor je ze to bol iba ten kabel a nevedeli na to prist. Trosku ma to hnevalo tak som chcel aspon povodnu riadiacu jednotku, nakolko stala 800 EUR aby som ju dal pretestovat, ale UUUZ ju "zahodili". Samozrejme zakaznik tuto jazdu pokus - omyl zaplati a nechal som tam 1900 eur za vsetky "pokusy". Takze pozdravujem VW HIlek Dubravka. Povodne som si ich chcel aj vybrat aj na pravidelny servis (niesom ten co setri na servise a radsej vymenim - vid preco som riesil SOS chybu) ale teraz asi zvolim zase nejaku normalnu garaz. BTW nepoznate nejaky dobry servis na VW ktory sa cenovo neopusta ale aj sa vyzna na zapadnom slovensku ?![]()
Golf VI, 1.2 TSI 63kW