SEAT v Mexiku dosiahol doteraz najlepší výsledok vo WTCC

Čo sa deje okolo VW.

Moderátori: Mat28, Saleem

Napísať odpoveď
Používateľov profilový obrázok
admin
Mechanik
Mechanik
Príspevky: 132
Dátum registrácie: 25.09.2007 12:44
Bydlisko: Praha
Kontaktovať používateľa:

SEAT v Mexiku dosiahol doteraz najlepší výsledok vo WTCC

Príspevok od používateľa admin »

Druhý víkend tohtoročného šampionátu WTCC sa stal historickým úspechom pre tým SEAT Sport. Jeho jazdci si pripísali dve víťazstva a v cieli druhého závodu obsadili vozidlá SEAT prvých šesť miest.

Gené v prvom nedeľnom závode štartoval z pole position, ktoré získal v sobotu, a celkom ľahko viedol závod pred Chevrolety a stajňovým kolegom Tomem Coronelem. Dominancia Geného v závode presunula pozornosť publika k súboju vo vnútri štartovacieho poľa. Rydell sa dokázal dostať pred oba Chevrolety a pomohol pre SEAT získať prvý úspech, keď vozy tejto značky obsadili prvé dve miesta na stupniciach vítazov. Body si pripísal tiež Coronel s benzínovým SEATom León WTCC na štvrtom mieste a Tarquini, Muller a Monteiro, ktorí prišli do cieľa prvého závodu na SEAToch León TDI na piatom, šiestom a siedmom mieste.

Tiago Monteiro mal výborný štart v druhom závode a ujal sa hneď vedenia. Alain Menu (Chevrolet) strávil polovicu závodu udržaním svojej pozície pred dorážajúcimi jazdcami SEATu, ktorí ho postupne predbehli. Najprv to boli Tarquini a Rydell a po chybe Menua, kedy sa dostal mierne mimo trať, ho potom predbehli aj ďalší jazdci SEATu.

Asi v polovici závodu pomohla Rydellovi chyba Tarquiniho obsadiť druhú priečku, ale potom už išla šestica SEATov na prvých šiestich miestach opatrne, aby neohrozila historický výsledok týmu vo WTCC.

Jordi Gené (SEAT León TDI, štartovné číslo 9), prvý a piaty po nedeľňajších závodoch povedal: "Bol to veľmi pozitívny víkend už od piatočných voľných tréningov. Potom prišla pole position a závody nemohli skončil lepšie ako skončili. Vyhral som prvý závod dominantným spôsobom a ten druhý som došiel na piatom mieste, i keď som štartoval z ôsmej pozície. Je to veľký úspech, z našich aut sme dostali maximum."

Tretie tohtoročné stretnutie sa uskutoční vo španielskej Valencii 17. a 18. mája 2008.

Napísať odpoveď

Návrat na "Novinky & Tlačové správy"