Passat BlueMotion vyhlásený za jeden z troch WorldGreenCars

Čo sa deje okolo VW.

Moderátori: Mat28, Saleem

Napísať odpoveď
Používateľov profilový obrázok
admin
Mechanik
Mechanik
Príspevky: 133
Dátum registrácie: 25.09.2007 12:44
Bydlisko: Praha
Kontaktovať používateľa:

Passat BlueMotion vyhlásený za jeden z troch WorldGreenCars

Príspevok od používateľa admin »

Passat BlueMotion je jedným z najohľaduplnejších vozidiel k životnému prostrediu. Tak vo štvrtok
20. marca v New Yorku rozhodla medzinárodná porota ankety "World Car of the Year Awards". Cenu za Volkswagen prevzal pán Wolfgang Hatz, vedúci vývoja pohonných jednotiek koncernu Volkswagen: "Passat BlueMotion je so svojou spotrebou 5,1 litru nafty jedným z najekonomickejších vozidiel svojej kategórie, a to za dostupnú cenu. Značka 'BlueMotion' sa postupne stáva vzorom pre celú novú generáciu úsporných vozov. Sme preto pyšní na to, že porota "World Car of the Year Awards" ocenila našu snahu.

Volkswagen v súčasnej dobe ponúka sedem modelov BlueMotion, ich rady sa už skoro rozšíria na desať. Passat patrí k najväčším vozom, ktoré tuto technológiu využívajú - okrem nízkej spotreby, sa tak môže pochváliť i nízkou hodnotou emisií CO2, ktoré činia iba 136 g/km. Podobne excelentné hodnoty spotreby (5,2 l / 100 km) a emisií (137 g/km) ponúka i Passat Variant BlueMotion. Obidva vozy poháňa motor 1.9 TDI (77 kW / 105 k).

Passat BlueMotion zviedol v ankete "World Green Cars 2008" úspešný súboj s niekoľkými hybridnými modelmi a taktiež s vozom poháňaným palivovými článkami. Predanie ceny prebehlo v rámci autosalónu v New Yorku, ktorý prebiehal od 19. do 30. marca 2008, a porota sa skladala z novinárov z 24 krajín.

Napísať odpoveď

Návrat na "Novinky & Tlačové správy"