Pomoc pri kúpe Golf variant 7

Benzínové motory

Moderátor: sirdo

Napísať odpoveď
Zumiku
Autoškolák
Autoškolák
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 16.05.2020 08:20

Pomoc pri kúpe Golf variant 7

Príspevok od používateľa Zumiku »

Ahojte,
som tu nový na fóre a rád by som si nechal poradiť pri kúpe auta. Priznám sa, že som autám nikdy nevenoval veľkú pozornosť a moc sa im teda ani nerozumiem. Možno to je tým, že som nikdy nemal vlastné auto, s manželkou používame Fabiu combi 2007 1,4 benzín, ktorú sme podedili. S Fabiou sme boli spokojní, len pri dieťati sme zistili, že veľkostne nám už nestačí. Pri použití vajíčka v podstate miesto spolujazdca je nepoužiteľné a taktiež veľkosť kufra pri nejakom výlete a zbalení kočíka. No aj preto zvažujeme kúpiť novšie rodinné auto, asi skôr ojazdené kvôli rozpočtu cca 13K (začínali sme pri menšom rozpočte, len pri pozeraní áut sme museli postupne pridávať). Keďže ideme prvýkrát kupovať vlastné auto venujeme tomu väčšiu pozornosť a už niekoľko mesiacov sme čítali rôzne recenzie a názory až máme z toho plnú hlavu.Zvažovali sme octaviu combi 3, toyotu auris combi a golf variant 7.
Pri aurise nás odrádza menšia veľkosť vzadu pre spolusediacich. Octavia je tiež fajn, ale predsa ten golf nás najviac oslovil, hlavne keď sme si mohli doň sadnúť. Veľmi sa nám páči. Kolegovia majú dieselové motory, tak ma usmernili na kúpu diesla, ale v poslednej dobe ostatní známi mi doporučujú skôr benzín na naše jazdenie. Do roboty to mám 12km tam 12km naspäť mimo mesto, plus pár krát cez týždeň na záhradku v podobnej vzdialenosti, dajme tomu raz za mesiac nejaký väčší výlet a ak sa bude dať, tak raz za rok dovolenka napr. Chorvátsko. Tak priemerne bez tej dovolenky si myslím, že najazdíme tak 700-800 km mesačne. Vedeli by ste mi prosím poradiť či kúpiť radšej benzín ako diesel a aj konkrétne ktoré typy motorov sú spoľahlivé?

Vopred ďakujem za akúkoľvek radu. :)

dream7000
VWsenior
VWsenior
Príspevky: 2085
Dátum registrácie: 20.04.2008 19:20
Bydlisko: Námestovo

Re: Pomoc pri kúpe Golf variant 7

Príspevok od používateľa dream7000 »

na tie denné km by som ti odporúčal isť do benzínu, predídeš problémom s DPF atd.....diesel sa ani nezahreje na taku vzdialenost poriadne

Používateľov profilový obrázok
sirdo
VWagenista
VWagenista
Príspevky: 1260
Dátum registrácie: 05.10.2007 19:42

Re: Pomoc pri kúpe Golf variant 7

Príspevok od používateľa sirdo »

tak ako si sa nakoniec rozhodol?...

ozman
Vodič
Vodič
Príspevky: 56
Dátum registrácie: 24.10.2012 15:30
Bydlisko: Košice

Re: Pomoc pri kúpe Golf variant 7

Príspevok od používateľa ozman »

Podľa toho čo píšeš, by som ti odporúčal jednoznačne benzín.
- ja osobne mam golf variant po FL s 1.5 TSI 96kW (130PS) a mne úplne postačuje. Je to taká naozaj zlatá stredna cesta čo sa týka vykon vs. spotreba.
- až by sa ti po skončení záruky na motor zachcelo viac výkonu, tak ozajstný chip tunning ti ho vie nafúknuť na cca 126 kW (170 HP).

Ak sa rozhoduješ medzi značakmi/modelmi áut, treba brať v úvahu jednoznačne v tvojom prípade asi cenu auta, a následne to čo preferuješ.
octavia combi má oproti golfu variant len zanedbatelne väčší kufor o cca 5 litrov, ale za to mas viac miesta v zadu na kolena, teda rázvor je tam o cca 8 cm väčši. Čo je ale nezanedbatelnou výhodou Golfu, kvalita spracovania interieru a odhlučenenie motora a aj od podvozka!!! Komfort podvozka je pre bežného človeka takmer totožná, samozrejme závisí od veľkosti kolies a pneumatik.

Pred týmto golfom som mal fabiu combi III s 1.2 TSI motorom 81kw, tak môžem povedať že rozmerovo na zadných miestach postačuje nám ako 4 čl. rodine (na zadných sedadlaých 2x autosedačka pre naše dvojičky 3,5 ročne), ja s výškou 190cm si sedim na sedadle vodiča presne tak, ako to potrebujem a syn za mnou ma tiež miesta na nohy ako potrebuje. Kufor dostatočne veľký, ale pre istotu mám aj strešný box ak ideme niekam na dlhšiu dovolenku.
čo sa týka motorickej stránky veci, tak je to výkonovo asi rovnaké, keďže to vychádza cca 1PS na 10kg váhy auta.

ja by som to určite nemenil za škodovku. a ak by som musel za škodovku, tak potom jedine superb alebo Kodiaq :-D
VW GOLF VII Variant, 1.5 TSI (96kW) r.v.:2019

Napísať odpoveď

Návrat na "Motory - benzín"