TPMS - nefunguje

2008-

Moderátor: caravelle

Používateľov profilový obrázok
martin.palicka
Profík
Profík
Príspevky: 1064
Dátum registrácie: 21.06.2011 12:13
Bydlisko: Roznavwa

TPMS - nefunguje

Príspevok od používateľa martin.palicka »

Ahojte, prestalo mi v aute fungovat TPMS (nepriame, cez snimace ABS). Minuly rok v auguste sa prehraval pocas vymeny EGR soft v RJ, je mozne, ze tam nahrali soft kde je TPMS vypnute? Prijimaci technik mi tvrdi, ze to nie je mozne, ma s tym uz niekto skusenost? Auto nesignalizuje ziadnu poruchu, pamat zavad je prazdna, ked podrzim tlacitko na reset TPMS tak cinkne ako by aj malo, ale pri poklese tlaku nic nesignalizuje pricom kym to fungovalo tak zareagovalo aj na zmenu o 0,1 kPa a takmer okamzite. Vdaka za rady a odpovede.
Golf VI Rabbit TDI - Helmut
ex Fiat Uno 1,4 TD - biely tesak

Používateľov profilový obrázok
jokir
Profík
Profík
Príspevky: 1045
Dátum registrácie: 05.06.2013 20:31
Bydlisko: Levice

Re: TPMS - nefunguje

Príspevok od používateľa jokir »

Kódovanie by sa nemalo zmeniť , ale v motorovke sa ani nič nekódovalo . Ak sa dobre pamätám tak som kódoval ABS,GW a prístrojovku
VW Golf VI Variant 1,6 TDI CAYC
Seat Ibiza 1,9 SDI AEY
Úprava budíkov,IMMO,kĺuče, MKE, úprava BCM,dverných RJ,serva,S/S off,mapy RNS310,315, flashovanie a parametrizácia ,downgrade sw po dieselgate ,VIMmanager,oprava VCDS, crashdata,EDC16,17,MED9,17

Používateľov profilový obrázok
misodk
Jazdec
Jazdec
Príspevky: 242
Dátum registrácie: 06.10.2011 14:14
Bydlisko: BA

Príspevok od používateľa misodk »

ako vies, ze to nefunguje ? u mna to vobec nie je tak citlive. kedysi som sfukoval z 2.4 na 2.0 a nic. ozvalo sa az teraz po prezuti na letne.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Golf 6, Rabbit 1.2tsi, United grey

Používateľov profilový obrázok
martin.palicka
Profík
Profík
Príspevky: 1064
Dátum registrácie: 21.06.2011 12:13
Bydlisko: Roznavwa

Re: TPMS - nefunguje

Príspevok od používateľa martin.palicka »

Skusal som sfukovat z 2.5 na 1.8 (jedno koleso, ostatne ostali na 2.5), spravil som na tom 3-4 kilometre a nic. Uz som aj prezuval (vdaka pocasiu tohto roku uz 2x, tretie prezutie nazad na letne ma este caka...) a po prezuti nic, ziadna signalizacia, predtym som spravil po prezuti par metrov a uz to pipalo. Takisto TPMS predtym zachytilo aj postupny unik z jednej pneu - pocas cca 2 mesiacov klesol tlak o 0.1 az 0.2 kPa (meranie nemusi byt uplne presne, merak ukazoval o 0.1 menej) a auto to signalizovalo, teraz nezachyti pokles ani o 0.7 kPa. Keby ma to uz 4-5 krat v minulosti neupozornilo tak to vobec neriesim, teraz sa mi vsak zda ze ten system nereaguje, prisla na to nahodou zena ked sekla gumu o obrubnik a dosla na nej az do obchodu asi 300 metrov lebo auto na nic neupozornilo...
Golf VI Rabbit TDI - Helmut
ex Fiat Uno 1,4 TD - biely tesak

dream7000
VWjunior
VWjunior
Príspevky: 1966
Dátum registrácie: 20.04.2008 19:20
Bydlisko: Námestovo

Re: TPMS - nefunguje

Príspevok od používateľa dream7000 »

ked ti to nevypisuje ziadnu zavadu je to funkcne, ked robis kalibraciu, drzis tlacitko kym pipne, ale auto sa nakalibruje po prejdeni urciteho poctu km/kolko presne si nepamätám/

Používateľov profilový obrázok
ohsi
Vodič
Vodič
Príspevky: 124
Dátum registrácie: 23.03.2009 20:29

Re: TPMS - nefunguje

Príspevok od používateľa ohsi »

V Svete motorov písali, že tento nepriamy systém merania, reaguje do 20 min. Takže 4 km môžu byť málo, skús dlhšie.
Golf VI 1,4 TSI

Používateľov profilový obrázok
ejne
VWmaniak
VWmaniak
Príspevky: 10659
Dátum registrácie: 06.06.2008 21:59
Bydlisko: SLC
Kontaktovať používateľa:

Re: TPMS - nefunguje

Príspevok od používateľa ejne »

na GVI je toto TMPS trosku citlivejsie a kalibruje sa az cca okolo 100km a streidaju sa tam rezimy aj dialnicne ( rychlejsie ) aj mestske. niekde v PC mam aj poznamku co vsetko sa strieda a v akom zmysle. takze ti to nemusi hned zareagovat ako spustis
Najprv sa ucime chodit a hovorit. A neskor sa ucime sediet a drzat hubu
EX: VW Passat 2.0/103kw Sportline TDI = Moje presuvadlo
VW Passat 2.0/125kw Highline
Obrázok

Používateľov profilový obrázok
martin.palicka
Profík
Profík
Príspevky: 1064
Dátum registrácie: 21.06.2011 12:13
Bydlisko: Roznavwa

Re: TPMS - nefunguje

Príspevok od používateľa martin.palicka »

Ja neviem chlapci ale predtym mi to reagovalo hned. Nahodil som letne/zimne kolesa a ked som vychadzal z garaze tak to hned pipalo. Teraz som prehodil na letne, neresetol som TPMS (nic nesignalizovalo), spravil som uz okolo 800 km a stale nic. Tak som to resetol a raz-dvakrat do tyzdna si kontrolujem tlaky. Ked bude prilezitost hodi sa to na diagnostiku a uvidime.
Golf VI Rabbit TDI - Helmut
ex Fiat Uno 1,4 TD - biely tesak

Používateľov profilový obrázok
SCHROJF
Jazdec
Jazdec
Príspevky: 217
Dátum registrácie: 24.08.2011 10:47
Bydlisko: PEZINOK

Re: TPMS - nefunguje

Príspevok od používateľa SCHROJF »

Pred tyzdnom som prezul,a reagovalo mi to po 500 metroch z pneuservisu,tak s tym budes mat urcite Martin nejaky problem...
SCHROJF

Používateľov profilový obrázok
jokir
Profík
Profík
Príspevky: 1045
Dátum registrácie: 05.06.2013 20:31
Bydlisko: Levice

Re: TPMS - nefunguje

Príspevok od používateľa jokir »

Možno by pomohlo vyčistenie snímačov ABS
VW Golf VI Variant 1,6 TDI CAYC
Seat Ibiza 1,9 SDI AEY
Úprava budíkov,IMMO,kĺuče, MKE, úprava BCM,dverných RJ,serva,S/S off,mapy RNS310,315, flashovanie a parametrizácia ,downgrade sw po dieselgate ,VIMmanager,oprava VCDS, crashdata,EDC16,17,MED9,17

Napísať odpoveď

Návrat na "Golf VI"