Strata vykonu a vibracie auta

2008-

Moderátor: caravelle

Napísať odpoveď
Používateľov profilový obrázok
hunter180
Jazdec
Jazdec
Príspevky: 326
Dátum registrácie: 12.10.2011 23:53

Strata vykonu a vibracie auta

Príspevok od používateľa hunter180 »

Zdravim Vas, mam G6 1.2 TSI 63kw 2011 a prednedavnom sa mi stal jeden problem s tym ze chvilu bol pokoj a dneska sa to objavilo znova. Problem spociva v tom ze ked som chcel nastartovat, tak start bol takmer katastrofa (ledva natocil) a otacky drzal ledva tak na 700, do toho na mieste na neutrale vibrovalo kompletne cele auto, hned sa rozsvietili kontrolky ESP, EPC a check engine blikal. Ked som sa pohol tak vibracie trochu ustali ale vykon bol kompletne strateny, znizeny aj o 70%. Tak som zastavil a zhasol motor a pockal som 5 minut. Ked som nastartoval znova, tak start bol uz uplne v pohode (natocil hned, otacky drzal krasne), ziadne kontrolky sa nerozsvietili a vykon bol naspat. Viem ze bude asi najlepsie ist na diagnostiku (aj ked je dost mozne ze pokial sa tento problem neprejavi ked bude akurat auto napichnute, tak mozno ani nic neukaze, ale to je len moj nazor). Ale ste sa s tym niekto stretli, viete mi poradit co je pricina ?

Este by som dodal, ze som si pre zaciatok vycistil skrtiacu klapku ale s tym to nemalo suvis zrejme.

Dakujem za odpovede

Používateľov profilový obrázok
ally
Jazdec
Jazdec
Príspevky: 253
Dátum registrácie: 22.05.2009 20:25
Bydlisko: Heart of Slovakia

Re: Strata vykonu a vibracie auta

Príspevok od používateľa ally »

Zial toto su veci ktore ani diagnostika nemusi vyriesit. Nemas staru alebo takmer vyslahanu autobateriu? Moze to robit aj nekvalitne palivo.
Mne v poslednom case auto na volnobeh mierne vibruje. Otacky su na 900, rucicka pekne drzi ale pocitovo auto mierne vibruje. Predtym to nerobilo. Ked zapnem klimu, otacky stupnu na 1100 a vibracie uplne prestanu. Ja tipujem cerpadlo ale zatial to neriesim. Na forach pisalo vela ludi ze im to robi tiez a pokial auto nezhasina tak to neriesia. Mozes menit veci rad radom, naplatis sa majland a aj tak to bude robit.
Obrázok

badzelona
Vodič
Vodič
Príspevky: 57
Dátum registrácie: 08.06.2018 09:14
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Strata vykonu a vibracie auta

Príspevok od používateľa badzelona »

to čo popisuješ je podľa mňa núdzový režim do ktorého ťa hodilo pravdepodobne kvôli nejakej inej chybe, ktorú by ti malo ukázať v pamäti závod na diagnostike ...mne to spravilo tiež začala blikať kontrolka auto pri rozbiehaní totálne triaslo a keď som presiahol 2000 otačok hneď to skapiňalo našťastie som mal diagnostiku takú z činy, ktorá mi ukázala chyby vymazal som ich auto šlo normálne ale aj tak sa chystám za mechanikom nech mu ukážem chyby ktoré mi vypisalo
VW Golf VI Variant 1.6 TDI 77 KW

MartLee
Autoškolák
Autoškolák
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 24.11.2017 20:17

Re: Strata vykonu a vibracie auta

Príspevok od používateľa MartLee »

aj mne to robilo a chyba je v zapalovacej cievke +kable .Pozri zapalovaciu cievku daj dolu kable a uvidis ze bude zoxidovana zeleny povlak.Jemne to vycistit a dobre vyfukat aby tam neostala ziadna smietka.Najlepsie ale vymenit kable aj cievku Investicia je cca 100eur za matariel + robota v servise.Uvidis ze prblem zo startovanim zmizne a nebude triast autom.

Napísať odpoveď

Návrat na "Golf VI"