Problém so štartovanie 2.0tdi

2008-

Moderátor: caravelle

Napísať odpoveď
Dalibor11
Autoškolák
Autoškolák
Príspevky: 18
Dátum registrácie: 26.10.2020 18:20

Problém so štartovanie 2.0tdi

Príspevok od používateľa Dalibor11 »

Zdravim

Potreboval by som poradiť. Problém nastal z ničoho nič. Auto naštartovalo po pár metroch zakaslalo a zdochlo. Následne po naštartovaní nepravidelný chod a opäť zdochlo. Po návrate k autu cca 30 minút naskocilo a išlo bez problému. Následne na ďalší už len točilo. Zopár krát ako keby malo vôľu chytiť ale nič.
Po diagnostike vcds ukázal chybu p01314.. komunikácia z ecu. Následne bola odpojena baterka opäť pripojená vymazali sa chyby a žiadna ďalšia chýba. Po niekoľkých pokusoch a testoch palivovej pumpy auto naskocilo. Urobila sa dlhá jazda a žiaden problém.
Následná opäť na ďalší deň auto naskocilo ale malo nepravidelný chod a následne zdochlo. Opätovné ďalší pokus už nechytilo. Po ďalších pokusoch naštartovania diagnostike atď. Auto nešlo. Žiadna chýba na vcds. Pumpa vždy beží.filter bez piliniek ...nafta až po vrch. Následne nejakým zázrakom auto nebehlo bez problému. Poistky boli skontrolovane a všetky sú funkčné.

Postreh pri štartovanie .. kľúč v prvej polohe ...ako keby zbavenie trvalo dlhšie ako obvykle. Plus niekedy pri štartovani niekedy bliká zbavenie a DPF.

2.0tdi.cr. 81kw.
Baterka asi mesiac stará. Zhavice dva mesiace staré.

Niekto nejaký nápad prípadne skúsenosť ?

Ďakujem

Používateľov profilový obrázok
jokir
VWagenista
VWagenista
Príspevky: 1248
Dátum registrácie: 05.06.2013 20:31
Bydlisko: Levice

Re: Problém so štartovanie 2.0tdi

Príspevok od používateľa jokir »

Skontrolovať kabeláž či nie je poškodená .
Skontrolovať ECU či nie je zatečená .
Skontrolovať kostriace body.
VW Golf VI Variant 1,6 TDI CAYC
Seat Ibiza 1,9 SDI AEY
Úprava budíkov,PCR2.1,EDC16,17,MED9,17,DSG-IMMO klonovanie,kĺuče,oprava RJ,S/S off,mapy RNS310,315,MMI,MIB,flash a parametrizácia ,downgrade sw po DG ,VIMmanager,oprava VCDS, crashdata

Dalibor11
Autoškolák
Autoškolák
Príspevky: 18
Dátum registrácie: 26.10.2020 18:20

Re: Problém so štartovanie 2.0tdi

Príspevok od používateľa Dalibor11 »

Dnes som to nakopol a po jazde cca 20minut vypol a opätovne nabehlo. Avsak jemne triaslo a otáčky lietali a následne vysvietilo kontrolu zhavenia (blikala). Potom bol išlo konštantné na vonobeh. Na maléj diagnostike ukázalo p0100 váha vzduchu. Vypol som to. Prehodil poistky a vytiahol hlavne relé v boxe. Následne auto išlo bez problému. Vcds potom ešte okrem p0100 ukázalo aj p0610 (chybné kódovania rj motora).

Neviem či to má práve súvis s tou poruchou váhy vzduchu.
Podozrievam aj to hlavne relé či nieje chybné. Po každom odpojení auto naskoci.

Napísať odpoveď

Návrat na "Golf VI"