Bora 1.9 TDI toci ale nestartuje

1997 - 2005

Moderátor: xmon

Pravidlá fóra
Vitajte v sekcii Golf IV / Bora. Pokial ste tu prvý raz tak si prosím prečítajte Pravidlá . Prv než založíte novú tému, prejdite si tému Často kladené otázky - FAQ , prípadne vyskúšajte vyhľadávanie.
Napísať odpoveď
Sqni
Autoškolák
Autoškolák
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 16.07.2020 19:47

Bora 1.9 TDI toci ale nestartuje

Príspevok od používateľa Sqni »

Čaute
Známa má Boru 1J2 1.9 TDI a po odstavení auta jej nešlo naštartovať. Po roztlačení naskočilo a v pohode došla domov.
Dnes som auto pozeral a všimol som si, že po otočení kľúčikom sa nerozsvieti kontrolka motora ani žhavenie a z motorového priestoru nepočuť žiadne "cvaknutie". Čo som sa dočítal tak častou závadou býva relátko 109 od žhavenia. Pre istotu som ho vymenil, žiadna zmena.
Jednu vec nechápem a to, že po roztlačení auto išlo ale potom po následnom klasickom štartovaní nesvieti check engine ani žhavenie, akoby riadiaca jednotka nedostávala napájanie ale potom by ani auto nešlo roztlačiť podľa mňa. Opravte ma ak sa mýlim, vlastním benzíveho japonca takže v týchto veciach si nie som 100 pro istý. Chcel som napojiť auto na OBD diagnostiku ale neviem kde som ju dal kedže som ju dlhšie nepoužíval. :roll:
Vedeli by ste niekto poradiť v čom by mohol byť problém alebo po čom sa obzerať. Chcel som ešte vybrať riadiacu jednotku ale už ťahalo ku večeru tak to nechám na iný deň. Pozeral som kopu fór na nete ale nič čo by pomohlo som nenašiel.
Ďakujem :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Golf IV / Bora"