Predmet príspevku: Kúpa GVI s 59KW motorom - urobili by ste to znova?
Odoslané: 14.10.2009 11:42
Autoškolák
Založený: 24.08.2009 10:57 Príspevky: 25
Ja urcite ano, nemam vyhrady, vedel som do coho idem. Nepotrebujem trhat asfalt, ale vyzadujem komfort, pohodlne vozenie, spickovu techniku a kvalitne prevedenie. Golf 6 mi to vsetko dava.
nestazujem sa, je to pohodove vozitko ktore sa vie "nasrat' ked ho pritlacim, ale ked mam moznost mat za podobnu cenu 1.2TSI, tak dam prednost tomu, predsa len, v kopci obcas stojim a chyba mi ten extra power
Predmet príspevku: Re: Kúpa GVI s 59KW motorom - urobili by ste to znova?
Odoslané: 28.07.2010 17:04
Autoškolák
Založený: 12.06.2010 21:47 Príspevky: 24
Když jsem kupoval nové auto, tak po zkušenosti se starým jsem si řekl "už si nikdy nekoupím auto, které by mělo méně než 100 koní na tunu". Auto může být pohodlné jak chce, ale když na předjíždění musím vytvářet pětiletky, tak takové auto pro mě není komfortní. Není pro mě komfortní ani auto, ve kterém musím do každého kopce podřazovat, protože mu prostě chybí krouťák. Komfortní pro mě není auto, které když naložím pěti lidmi, cítím se jako bych řídil tank.
Silnější motor tu není od toho, aby trhal asfalt, ale od toho, aby auto jezdilo bezpečně. Já jsem člověk, který rád jezdí svým tempem. Nejsem naštvaný na nikoho, kdo si jede svým a má ho menší. Ať si každý jezdí podle toho jak se cítí. Nicméně velmi nerad přizpůsobuji své tempo pomalejšímu autu přede mnou, proto neprovozuji předjížděcí manévry jen o víkendech. Čím déle předjížděcí manévr trvá, tím více je nebezpečný. Nejen že je zde větší prostor pro to, aby se stalo něco neočekávaného, ale především to klade znatelně větší nároky na odhad - a tedy na člověka, tvora omylného. Není nic horšího, než v půlce předjížděcího manévru zjistit, že jste to špatně odhadli a auto už prostě nemá rezervy ve výkonu, které by vás podpořily a vytáhly z kaše, do které jste se dostali.
Pokud chcete jezdit po městě, základní 1.4 vám bude stačit více než bohatě. Pokud vám nedělá problém sesynchronizovat svoji rychlost na 80 km/h s vpředu jedoucím důchodcem na silnici první třídy, bude vám stačit taky. Mě by nestačil ani hloupým omylem. Mám 77 kW a 1.25 tuny, takže jsem svoje kritérium opět nedodržel. A dneska, kdybych si kupoval Golfa, sakra radši bych si víc půjčil a koupil si tu 1.4 s 90 kW. Ta 1.2 je naprosté minimum, které ten Golf podle mých měřítek snese.
Pokud se někdo rozmýšlí mezi základní 1.4 a 1.2 TSI, pak nevím nad čím přemýšlí. Ten rozdíl peněz je téměř zanedbatelný (10 tisíc Kč) a v motorech je rozdíl pocitově tak dvě tisíciletí. Když se ale rozmýšlíte mezi 1.2 a 1.4, kde je rozdíl 50 tisíc Kč, pak už se dá pochopit sklon k volbě slabšího motoru. Takto jsem zvolil já a neříkám že volby lituju, ale dnes bych volil jinak. Koupil bych si Golfa 1.4 TSI 90 kW, abych dostál svému kritériu.
Predmet príspevku: Re: Kúpa GVI s 59KW motorom - urobili by ste to znova?
Odoslané: 02.08.2010 17:46
Jazdec
Založený: 26.10.2008 12:27 Príspevky: 363 Bydlisko: KE
Caute, ja som sa zucastnil ankety, i ked nemam G6, dufam, ze mi to nikto z vas nebude mat za zle. Mam G4 1,4 (75PS), je to velmi porovnatelne s G6 (80PS). 80PS by mozno stacilo pre menej narocneho majitela Fordu KA. Pred 15 rokmi to este bol postacujuci vykon, pretoze v konkurencii to celkom obstalo a slo aj co to predbehnut. Dnes, ked clovek pri predbiehani musi ratat s tym, ze protiiduci ide v pohode aj 150km/h, je to trosku ine. Ja mam mozno velke oci, ale moj sen je 140PS TDI...
Ja by som išiel znova na tu 1,4 ku ja som spokojny veľmi!! pred tým som mal punto clasic 60k takže mam lepšie auto i ked keby som kupoval dnes vyberám 1,2 TSI 85k ale vtedy nebola taká motorizácia iba 105k a ten bol pre mňa drahy
_________________ vw golf VI 1,4(59kw) Trendline cervená : secure paket, sportovy paket "interier" s malym kozenym paketom a sportovym volantom, RCD 310 s 8 repro, PC plus, 12v zasuvka a haky v batoz priestore
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre